Meisjes C2 en Niveau 6 stonden afgelopen weekend onder leiding van dezelfde coach: Eelco van der Straten Die stuurde een wedstrijdverslag op. De C2 knokte hard tegen de nummer één en Niveau 6 wist winst en gelijkspel te boeken door afspraken goed uit te voeren. Hoe? Dat lees je in het wedstrijdverslag als je op lees verder klikt. Stuur ook je wedstrijdverslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meisjes C2

Zaterdag moesten de meisjes C2 tegen de nummer 1 (VC Kessel) van de poule. De eerdere wedstrijd tegen Kessel werd verloren met 4-0. De meiden voelden zich goed in vorm en hadden veel zin in deze wedstrijd, ondanks dat ze zich toch wel zenuwachtig voelden. De coach had vooraf nog even pep-talk gehouden.

De eerste set werd verloren met een stand van 9-25. Dat was wel een beetje een teleurstelling voor de meiden. De coach had de opstelling iets veranderd in de zin van verdediging. Het middenveld lag te veel open. Bij de tweede set was het gat goed gedicht en er waren leuke rally’s. Het spel liep gelijk op tot de 19 daarna liep Kessel weer uit. De stand van de 2e set werd verloren met 21-25.

De meiden voelden dat ze toch misschien een set konden winnen. Ook kregen ze nog een tip van de coach erbij: ”Probeer strak over het net te serveren!” Met deze tip en het gat op het middenveld dichten, gingen de meiden de derde set in. En met resultaat. Ze wonnen deze set met 26-24. Het was een erg leuke en spannende set.
Misschien kon het nog een 5 setter worden. De strijdlust was zeker aanwezig. Vol goede moed gingen ze de vierde set in.

Helaas liep de laatste set niet zo soepel. de servicepass kwam er niet goed doorheen. Ze verloren met 14-25. Desondanks had Kessel de winst niet voor niets gekregen. En waren coach en spelers toch tevreden over het resultaat 3-1 in het voordeel van Kessel. Er was erg hard gewerkt. Ook vanaf het publiek waren er complimenten. Een ieder had genoten van deze wedstrijd. Ze staan nog steeds op een 2e plaats.

Niveau 6

Zondag had Niveau 6 een wedstrijd tegen VC Limac (Linne) en een wedstrijd tegen VC Fortutas (Nederweert). Er waren voor deze wedstrijd wel wat punten te verdienen. De invalcoach (Eelco) reed met het team naar Nederweert. Onderweg werd er nog even een teambespreking gehouden. Tijdens het inspelen werd de besproken tactiek nog even geoefend. Er zou voornamelijk in 3 keer gespeeld worden. en er zouden geen ballen van een andere speler “afgepakt” worden.
Ook werd er een afspraak gemaakt met de coach. Als ze alles zouden winnen zou de coach een ijsje trakteren

De eerste set tegen Limac was spannend en liep gelijk op. Ze verloren net met 16-19. De kids wisten dat ze geen ijsje zouden krijgen. Dat nam niet weg dat ze toch nog voor de resterende punten gingen. Nog even wat tips van de coach om ook goed achterin te verdedigen. De 2e set werd gewonnen met 20-15. Ze hadden de smaak te pakken en het 3x spelen ging erg goed. Eind stand: gelijkspel 2-2

De eerste set tegen VC Fortutas ging ook erg goed, en werd gewonnen met 26-14. De meiden en de jongeman hadden de smaak te pakken en ook de 2e set wonnen ze met overtuiging. 26-18. Eindstand in het voordeel van Holyoke 4-0

Ze zijn van een 7de plaats naar een 5de plaats gestegen. Al met al was er heel goed samengespeeld en nauwelijks een bal van een andere speler afgepakt. De coach was daar zo tevreden over dat de opdracht zo goed was uitgevoerd dat hij alsnog dat ijsje heeft getrakteerd.