Meisjes C2 speelde ongebruikelijk doordeweeks een wedstrijd. Woensdag speelde het team in eigen huis tegen koploper. Het was een spannenden weedstrijd met heel veel publiek. Lees verder voor het wedstrijdverslag van de coach.

Woensdagavond om 18:30 uur heeft meises C2 een spannende wedstrijd moeten spelen tegen de nummer 1 van hun poule. Ze staan zelf nummer 2. Ze hadden van tevoren al flink aan de weg getimmerd om te komen kijken. Op school, thuis en binnen de vereniging zelf.

Om 17:45 was er een teambespreking in de kantine, voor de meiden een aparte ervaring. Dat was namelijk nog niet eerder gebeurd. Ze waren ook erg druk en wat zenuwachtig. De coaches (Wilbert en Eelco)moesten ze dan ook even zeggen dat ze iets rustiger aan moesten doen. Tijdens de teambespreking kwam naar voren dat de meiden er zin in hadden. Ze hadden de zaterdag ervoor de wedstrijd tegen Accretos met 4-0 gewonnen en dat stimuleerde ze ook. Verder hadden de coaches nog wat verbeterpunten van voorgaande wedstrijden aangehaald. De verdediging achter blok/aanval zou wat meer aandacht kunnen krijgen. En 3 keer spelen was in deze wedstrijd belangrijk. Ook zei de coach dat ze vooral moesten genieten van deze wedstrijd en van het publiek.

Vol goede moed gingen de meiden zich omkleden, het veld opbouwen en inspelen.  Om 18:30 uur was de tribune afgeladen met heel veel eigen publiek waaronder het hele team van Meisjes C1 inclusief coach en veel publiek van Kessel. Zo vol hadden de meiden het nog niet eerder meegemaakt.

De meiden gingen er meteen flink tegenaan vooral aan het begin van de eerste set maar er werden veel persoonlijke foutjes gemaakt. Waaronder servicefouten en ook netfouten (daar werd correct op afgefloten). De eerste set werd verloren met 15-25. 

De tweede set liep niet zo lekker. 11-25 winst voor Kessel. Toch bleven de meiden positief en (de coaches zetten de neuzen weer even de zelfde kant op) dat bracht hun de zege in de 3 e set met 25-23. Wat waren ze blij en ook het thuispubliek.

De 4e set werd ook zeer spannend. Ook al leek dat in het begin er absoluut niet op. Onze meiden stonden 7-16 achter. Dit hebben ze recht getrokken tot 18-20. Het werd toen echt weer een spannende wedstrijd en er zou wel eens een 5e set gespeeld moeten gaan worden als ze zo door gingen. Helaas konden ze het niet doorzetten en verloren ze met 19-25.

Al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd de meiden hebben gevochten als leeuwinnen en Kessel had de overwinning niet voor niets gekregen. Ook van het publiek kregen ze een groot applaus.

Bij de nabespreking hadden de meiden en de coaches toch een goed gevoel overgehouden. De coaches waren tevreden over de uitvoering van de opdrachten vooral de verdediging.Al met al een geslaagde wedstrijd voor spelers, coaches en publiek.

Namens Meisjes C2 bedankt voor zoveel support!