Dames 2 speelde een belangrijke wedstrijd dit weekend. Het moest tegen VC Velden, een concurrent om de twee plek die recht geeft op promotie. Het werd een bloedstollende wedstrijd die eindigde in een vijfsetter, lees verder voor het wedstrijdverslag gemaakt door het team. 


Dames 2 had afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Velden D4. Dames 2 zit echter in de lappenmand door drie geblesseerde en één speelster in het buitenland. Met invallers is een team op de been gebracht wetende dat Velden in de eerste competitiehelft precies evenveel punten en sets heeft gewonnen als wij. We moesten dus hard werken om deze wedstrijd om de tweede plaats te kunnen behalen.

Bij de start van de wedstrijd liep Velden al meteen van ons uit en kwamen we snel op achterstand. Halverwege de eerste set begon het pas bij ons te draaien dichtten we snel het gat. Met twee goede service-series pakten we de setwinst met 22-25. De toon was gezet en zowel Velden en wij wisten dat we moesten knokken voor elk punt.

Zo ging de tweede set van start met mooie rally’s waar werd gevochten aan beide kanten. Wij wisten steeds een kleine voorsprong te behouden, maar aan het einde van de set werd het een beetje onrustig bij ons met wat slordige foutjes. Velden wist hiervan gebruik te maken en de set net te winnen met 28-26.

Wij waren even van slag en startte de derde set niet zo goed. Velden pakte al snel een grote voorsprong. Na een peptalk en wissel herpakte we ons gelukkig weer goed en werd het weer een wedstrijd waarvan het massaal toegestroomde publiek van genoot. Veel eigen publiek was meegereisd en moedigde ons goed aan. We haalde Velden bij, maar kwamen net te kort om de set nog te winnen, 27-25.

Met 2-1 achterstand wisten we dat we een tandje moesten bijschakelen voor de winst. We voelden ons goed en wisten dat het kon. Vol goede moed begonnen we aan de vierde set en speelde een sterkspel. Velden gaf zich echter niet zo maar gewonnen en knokte terug, maar uiteindelijk wonnen wij de set met 20-25.

De vijfde set moest de beslissing brengen. We startten goed en pakte meteen een kleine voorsprong. Het bleef tot einde erg spannend en de kleine voorsprong was uiteindelijk voldoende om  met 12-15 de set te winnen. Na bijna 2 uur en moegestreden wisten we met 2-3 te winnen.

Theoretisch staan we nu op de tweede plaats 1 puntje boven Velden. We hebben het nu in eigen hand om te gaan strijden voor promotie…