Zaterdag 25 maart speelde MC1 een uitwedstrijd tegen koploper SV Aspargos Grubbenvorst. Grubbenvorst had de mogelijkheid om kampioen te worden; toeschouwers waren zowel van het thuisteam als van Holyoke goed vertegenwoordigd. Lees verder voor het verslag, een foto en zelfs een video!

Na vijf keer op rij een wedstrijd verloren te hebben met een vijfsetter (wat op zich een knappe prestatie is, wie doet dit na of weet dit te overtreffen?), hoopten de meiden en hun coaches André en Ronald op een winst voor Holyoke. Onderling bespraken ze hoe mooi het toch zou zijn om eindelijk weer eens te winnen, en dan ook nog eens van de koploper.

De eerste twee sets speelden de meiden een mooi spel. Door geconcentreerd, goed samen en aanvallend te spelen, wisten ze de eerste 2 sets te winnen. SV Aspargos vechtte zich terug in de wedstrijd en pakte de 3e set.

Voor MC1 een spannend moment in de wedstijd. Ze wilden persé niet de 4e set verliezen, en weer een vijfsetter spelen. De meiden zetten alles op alles en kwamen al snel op een 5-11 voorsprong. Toch wist Aspargos zich ook nu weer terug te spelen in de wedstrijd en met een stand van 21-23 leefde iedereen mee met de spelers. Hoe zou het balletje gaan rollen. In het voordeel van Aspargos of toch eindelijk winst voor Holyoke? De meiden wisten de zenuwen de baas te blijven, trokken de 4e set naar zich toe en hadden de winst te pakken. Wat een top wedstrijd en teamspirit!

De overwinning is gevierd met een heerlijk ijs bij Clevers in Grubbenvorst. Op het terras hebben ze luidruchtig hun overwinning gevierd en na enig aandringen heeft coach André hen nog getrakteerd op een liedje waar ze zelf ook aan mee moesten doen. Bij het afrekenen werd zelfs gevraagd of en waarmee ze kampioen waren geworden. Het antwoord was: “Nee, geen kampioen, maar ze hebben met volleyballen gewonnen van koploper Grubbenvorst”. Gelukkig was de rekening al betaald.MC1-aspargos