Wout Ludema is de nieuwe trainer en coach van Dames 1. Wout hoopt het jonge team snel meer te kunnen leren en een snel en gevarieerd spel te kunnen spelen. Zo hoopt hij sets te kunnen pakken in plaats van net met twee punten verschil te verliezen. De eerste weken wil hij vooral gebruiken om de spelers beter te leren kennen. Wout is geen onbekende binnen de club. Hij speelt sinds vier seizoenen bij zitvolleybal 1. Lees verder om meer over het te weten te komen en voor een foto van hem.

Wout raakte  7 jaar geleden betrokken geraakt bij de club toen zijn dochter Pyen begon met volleyballen. Hij werd toen trainer van niveau 2/3 en raakte zo ook bekend met het zitvolleybal omdat dat team ook op zaterdagmorgen trainde. Maar de volleybalgeschiedenis van Wout is veel groter.

Hij begon op 13-jarige leeftijd met volleyballen in het hoge noorden en werd al snel opgenomen in de selectie van het Gronings jeugdteam, daar kwam hij uit in de promotieklasse. Al snel maakte hij een stap naar de derde divisie. Maar hij kampte met een elleboogblessure en werd toen aan beide ellebogen geopereerd. Tijdens de revalidatie was hij trainer van een damesteam Op 19-jarige leeftijd is hij weer zelf begonnen met het spelletje maar dat was echter van korte duur vanwege enkelblessures en hij bleek toch nog last te hebben van zijn ellebogen. Door studie en werk verdween volleybal naar de achtergrond, totdat zijn dochter dus bij BVC Holyoke begon. 

Het bestuur is Wout enorm dankbaar dat hij deze klus zo enthousiast aanpakt en wenst hem en de dames heel veel succes!

Wout Ludema