Vanaf dinsdag 18 januari 2022 zullen de trainingen weer worden opgestart volgens de bekende schema’s. Dat betekent dus dat je gewoon met je team traint op de momenten die je gewend bent. Het spelen van (competitie)wedstrijden tegen andere verenigingen is niet toegestaan.

Samenvatting maatregelen
Deze versoepeling kan enkel met inachtneming van de volgende maatregelen. Het verzoek is daarom ook om deze regels goed na te leven.

 • Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor het betreden van de sporthal voor iedereen van 18 jaar en ouder. Enige uitzondering hierop zijn vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn. Denk hierbij aan scheidsrechters, tellers, coaches en trainers.
 • Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje. Deze mag af tijdens het sporten.
 • Publiek is niet welkom bij trainingen.
 • Kleedlokalen, toiletten en douches zijn open. Hiervoor geldt ook dat mondkapjes verplicht zijn en hanteer 1,5 meter afstand.
Deze regels zijn aanvullend op de geldende basisregels:

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes
Voorkom onnodige risico’s
Als laatste willen wij oproepen om onnodige verspreidingsrisico’s te voorkomen. In onze sport is het gebruikelijk te yellen en fysiek contact op te zoeken tussen punten door (denk aan boks en high-five). Wij begrijpen dat dit een onderdeel is van onze sport maar verzoeken iedereen om dit zoveel als mogelijk te beperken. Zo verlagen we de risico’s op besmetting en kunnen we blijven genieten van onze sport.

Toegang tot sporthal voor ouders van (jonge) jeugdleden
Het verzoek aan ouders van (jonge) jeugdleden is om kinderen enkel te helpen met omkleden in het kleedlokaal indien echt nodig. Wanneer een kind voldoende zelfstandig is, heeft het de voorkeur het kind bij de deur af te zetten. Dit voorkomt onnodige inzet van vrijwilligers voor het checken van corona-toegangsbewijzen.

Voel je veilig
Graag benadrukken wij dat het belangrijk is dat iedereen zelf de afweging kan maken om wel of niet te trainen. Het blijft eenieders eigen keuze om binnen de corona-maatregelen wel of niet te willen sporten.

Wij vertrouwen er op dat iedereen zich aan de bovenstaande regels houdt. Mochten er naar aanleiding van deze nieuwe maatregelen vragen ontstaan, neem dan gerust contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
Bestuur BVC Holyoke