Chrit 2019Chrit Driessen – Leden- en contributieadministratie

Ik ben Chrit Driessen. Op 1 december 2020 ben ik 34 jaar lid van onze gezellige club. Ik was 31 jaar toen ik Holyoker werd en had nog nooit echt gevolleybald. En dat is zo gebleven. Al moet ik toegeven dat ik ooit twee keer heb ingevallen bij de heren-veteranen, maar dat was zo ongeveer in de  prehistorie. Mede dankzij mij konden beide wedstrijden gespeeld worden, maar gingen ze ook allebei verloren.
Het bestuur was in 1986 naarstig op zoek naar een secretaris. De penningmeester van toen, Els Lepsi, herinnerde zich dat ik mij ooit tijdens een van onze gezellige wijnavondjes had laten ontvallen misschien wel in te zijn voor zo’n functie. Dan is één en één al heel snel twee. Naast secretaris had ik in het begin ook nog ruim twee jaren de taak van bestuurslid jeugdzaken. In 1987 heb ik Thea, mijn vrouw, mogen inschrijven als Holyoke-lid bij Dames 1. Zij had al een lang volleybalverleden bij Revoc en VC Heel. Onze kinderen Bob en Maud werden uiteraard allebei ook lid van BVC Holyoke. Bob vanaf zijn geboorte tot zijn elfde als steunend lid. Hij was niet om te praten en wilde alleen voetbal actief bedrijven. Maud is Holyoke-lid vanaf haar geboorte tot nu toe.14 jaar actief van de jeugd tot dames 1. Daarna volleyballend in Nijmegen, maar ook steunend lid van onze club.

Elf jaar ben ik secretaris geweest en de aansluitende 9 jaren als notulist/ledenadministrateur maakten mijn (bijna) 20-jarig bestuurslidmaatschap vol. De bestuursvergaderingen duurden vaak lang, maar waren prettig en vaak zelfs gezellig. Ik heb dus heel wat bestuursleden meegemaakt.

Het opstappen uit het bestuur betekende niet dat mijn bemoeienis met Holyoke minder werd. Ik ben de taak van ledenadministrateur blijven uitvoeren tot op de dag van vandaag. Daarnaast ondersteun ik vanaf 2010 de penningmeester door ervoor te zorgen dat de contributie, de competitietoeslagen en de shirthuur worden geïnd. Al met al toch heel wat werk, maar ik doe het (nog steeds) met plezier en tegenwoordig heb ik er ruim de tijd voor.

Dat Holyoke een hartstikke gezellige (sport-)vereniging is voor jong en oud is genoegzaam bekend. Denk aan de leuke jeugdkampen, de actieve familiedagen en de altijd geslaagde zaterdagavonden aansluitend op de thuiswedstrijden. Persoonlijk vond ik vooral de eerste kerstmixtoernooien die duurden tot in de kleine uurtjes ontzettend gezellig. Absoluut Holyoke-waardig!

Naast de leden- en contributieadministratie is er nog een dingetje dat ik intussen ook alweer een jaar of vijf doe binnen de club en dat is het tellen van alle thuiswedstrijden van het eerste zitvolleybalteam. Vaak wedstrijden die zeer de moeite waard zijn, maar daar zijn slechts weinig toeschouwers getuige van, en dat is jammer!