TwanBongers2022Twan Bongers - bestuurslid & Technische Commissie

Mijn naam is Twan Bongers en ik ben woonachtig in Reuver. Na aardig wat jaren gevoetbald te hebben in de jeugd van V.V. Reuver is mij op de leeftijd van 15 jaar aangeraden geen contactsporten meer te beoefenen tot ik volledig uitgegroeid zou zijn. Dit vanwege blessures aan mijn knie. Dan vraag je je natuurlijk af hoe komt een Reuvernaar dan terecht bij het volleybal in Belfeld?


Dat komt door mijn vrouw Ellen Bongers. Ellen volleybalt al van kleins af aan. Bij de start van onze relatie ging ik geregeld op bezoek bij wedstrijden van haar. Toen Ellen 13 jaar geleden de overstap maakte van Revoc/vcb naar Holyoke stapte ik ook over van tribune. Ik vond het spelletje zo leuk dat ik toen de stoute schoenen aangetrokken heb en een paar keer ben gaan mee trainen. Gelukkig bleek ik ook nog een beetje talent te hebben.

Tegenwoordig ben ik nog steeds actief bij het heren team. Buiten het volleybal heb ik een druk sociaal leven met veel verenigingen en is het vrijwilligerswerk mij dus niet vreemd. Na een paar jaar alleen volleyballen ben ik iets meer gaan doen binnen de club. Het begon met mee te gaan op jeugdkamp en in 2013 ben ik voor de eerste keer in het bestuur
gestapt als secretaris. Als secretaris beheer je de administratie van de club. Gelukkig niet de ledenadministratie, deze staat los van het secretariaat en wordt beheerd door Chrit. Dit scheelt eenhoop werk. Chrit, nogmaals dank hiervoor. Wel ben je als secretaris veel bezig met notuleren, mails checken, bestuursvergaderingen en vaak de
juiste mensen met elkaar in verbinding brengen. Je vormt de smeerolie van het bestuur en de vereniging.

Doordat ons eerste kindje (Job) in aantocht was, heb ik maar een periode van twee jaar in het bestuur gezeten. Mijn drukke sociaal leven moest een beetje plaats maken. Dit heb ik natuurlijk met alle liefde gedaan. Gelukkig wende alles erg snel en was Job een heel gemakkelijk kind. Hierdoor ben ik in 2017 weer in de bres gesprongen, omdat 3 van de 4 bestuursleden op dat moment afscheid namen. In eerste instantie ben ik weer in de functie secretaris gestapt, om na 2 jaar algemeen bestuurslid te worden.

Sinds afgelopen jaar ben ik aan de slag gegaan met de technische commissie. Misschien nog wel een grotere uitdaging dan secretaris. Het blijft namelijk altijd lastig om vrijwilligers te vinden en mensenactief en enthousiast te maken. Trainers en of coaches liggen helaas niet voor het oprapen. Samen met Marc Hurkens heb ik deze commissie weten te versterken, waardoor we weer op oorlogssterkte zijn. Van hieruit kunnen we samen met de jeugdcommissie gaan bouwen met als doel iedereen te laten volleyballen op zijn of haar niveau.

Binnen de technische commissie houd ik me ook voor het merendeel bezig met het werk op de achtergrond. Contact met wedstrijdsecretariaat, contacten met juegdcommissie, trainings- en wedstrijdindelingen maken en het contact met en vanuit het bestuur.

De technische commissie kan soms een beetje hectisch zijn. Maar al met al is het toch fijn om ieder team, zoveel mogelijk met zijn of haar wensen, weer op het volleybalveld te zien. Zelf hoop ik hier ook nog een aantal jaren een sportieve prestatie neer te kunnen zetten.